Odwiedzaj stronę, czytaj, komentuj!

Czy probiotyki mogą zwalczać depresję?

Czy probiotyki mogą zwalczać depresję?

Praca zdalna a depresja

Praca zdalna a depresja

Energetyki – dlaczego są niebezpieczne?

Energetyki – dlaczego są niebezpieczne?

Bergamotka – czym jest i jak ją stosować?

Bergamotka – czym jest i jak ją stosować?

« Powrót do ZdrowieIntymne.pl

Idź do strony: 12Następna
Bieżąca strona: 1 z 2
Wyniki 1 - 30 z 56
10 ***years ***ago
sami
Witam ok 3 lat mam problem z zajściem w 2 ciąże najpierw miałam hiperprolaktynonemie po 2 latach walki i brania bromergonu udało mi sie osiagna wynik taki 13,86 ng/ml po obciążeniu 300,46ng/ml .Miesiączkuje prawidłowo 28 dni czasem mam krótkie krwawienia a innym razem obfite do 7 dni .Robiłam wyniki na LH i pozostałe w tym kierunku były bardzo dobre .Obecnie nadal nie mogę zajsc w ciaze lekarz tw
Forum: Zapytaj lekarza
11 ***years ***ago
sami
Witam mam zapytanie do osób,które biora tabletki antykoncepcyjne otóż moje libido bardzo spadło .Tabletki bardzo mi służą i dobrze sie czuje po yaz ale odczówam spadek.Czy po 2 opakowaniu wszystko wraca do normy czy warto zastosowac jakis wspomagacz?
Forum: Lekarze godni zaufania
12 ***years ***ago
sami
Nie masz co się martwic ,jesli na usg po takim czasie nic nie wykazało to napewno lekarz miał rację.
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
Zeby określic czy to wina prolaktyny należy wykonac badanie krwi z MTC w 20-21 dniu cyklu koszt badania 59 zł tyle zapłaciłam tydzien temu iwczoraj byłam u gina i mamhiperprolaktynemię utajona moj wynik po obciażeniu to 7714 natomiast nie mam depresji ani nic podobnego tylko strasznie żłe sypiam i mam spore napięcie przedmieśiączkowe ,co do okresu to róznica do 5 dni.NIestety z waga tez mam pro
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
Dziękuję bardzo za odpowiedz dzisiaj mam wizytę u ginekologa.
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
Data: 2010 - 17:09:27 witam dzisiaj robiłam wyniki z samego rana nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi obecnie jest to pierwsza seria badan hormonalnych ,którą wykonałam w 3dc prosze o krótką interpretacje co moga oznaczac LH 5.44mUl/ml faza folikularna 2.2-12.6mul/mi faza owulacyjna 14-19.6 mul/mi faza lutealna 1.0-11.4 mul/ml FSH 5.13 mlu/ml f.folikularna 3.5-12.5 mlu/ml
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
Nie jest to dobry system nie zawsze daje 100% gwarancji ale ja mam podobna sytuację jeśli chodzi o prace męża i polecam wkładke naprawde super sprawa nie trujesz sie nie musisz pamiętac i masz równe cykle i pełne zabespieczenieplus komfort psychiczny
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
co do prób lekarz powiedział mi ze do 9 mc jednak ja jestem w sytuacji innej ,bo mój maz pływa i niestety trudo okreslic czy jest to problem niepłodnosc .Wiec dla tego po 4 mc skierował mnie na badania wykonałam 1 serie i juz wiem ,że estradiol mam niski w odpowiednich fazach .Mama nadzieje ze pozostałe wyniki nie beda złe .Jednak z doświadczenia wiem ,że jesli się czegos bardzo chce to niestety
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
oblicza sie od pierwszego dnia miesiaczki do kolejnego .NIestety kalkulator dni płodnych nie jest 100% srodkiem antykoncepcyjnym.
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
witam ja mam podobny problem znalazłam lekarza,który zlecił mi wyniki potrzebne do określenia czy mam problem z hormonami a są one najczęstrza przyczyna zaburzen miesiaczkowania jak i zajscia w ciąże Jesli chcesz sama na swój koszt wykonac badabia to w 3 dniu cyklu robi się LH Estradiol,Hsh w 20 dniu cyklu robi się prolaktyne najlepiej z obciążeniem ,Progesteron,TSH koszt tych badań to ok 230zł
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
11. wyniki
witam dzisiaj robiłam wyniki z samego rana nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi obecnie jest to pierwsza seria badan hormonalnych ,którą wykonałam w 3dc prosze o krótką interpretacje co moga oznaczac LH 5.44mUl/ml faza folikularna 2.2-12.6mul/mi faza owulacyjna 14-19.6 mul/mi faza lutealna 1.0-11.4
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
powinnaś zacząc od nowego cyklu co do miesiaczki jesli wziełaś listek do końca powinna byc w terminie byc może nieduże spóźnienie.
Forum: Pokój ekspertek
12 ***years ***ago
sami
Powinnaś skończyc opakowanie do końca teraz musisz uzbroic się w cierpliwość.organizm musi dojsc do ładu.Jeśli chodzi o test ciazowy to wykonaj go za kilka dni.
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
Byc może masz jakies zaburzenia hormonalne ,powinnasć pójsc do lekarza zleci odpowiednie badania ,wykona usg i będziesz spokojniejsza.Co do testu najlepiej wykonac z krwi jest peniejszy.
Forum: Zapytaj lekarza
12 ***years ***ago
sami
Hej jeśli regularnie bierzesz to nie masz o co sie martwic ja też brałam mercilon prze 2 lata i nigdy nie miałam stresapo to sa tabletki żeby nie miec watpliwości
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
wielkie dzięki napewno sie przyda
Forum: Pokój ekspertek
13 ***years ***ago
sami
17. Pytanie
Mam zapytanie do doktora staram sie o 2 dziecko problem polega na tym ,że lekarz ciągle mi mówi że potrzeba czasu nic tylko czekać wiem o tym że po upływie 12 mc rególarnego współżycia można mówic o problemie niepłodności jednak ja jestem w sytuacji gdzie trudno to stwierdzic ponieważ mąz pracuje poza krajem 10/10 tyg .5Lat temu poroniłam a właściwie to w szpitalu usunięto mi ciąże (brak akcji s
Forum: Pokój ekspertek
13 ***years ***ago
sami
Polecam test ciążowy z krwi.Rozwieje wszelkie watpiliwości
Forum: Lekarze godni zaufania
13 ***years ***ago
sami
najlepiej będzie jak zrobisz sobie test ciazowy z krwi ,testy domowe często wprowadzaja w błąd .
Forum: Pokój ekspertek
13 ***years ***ago
sami
Czasem mogą to być zaburzenia hormonalne warto udać się do ginekologa.
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
Miałam wkładke prze 4 lata i nigdy nie miałam żadnych problemów nawet po założeniu a tym bardziej tem ,czasem bywa tak że nie każda kobieta może miec wkładke.Powinnaśc iśc do lekarza bo to nie jest normalny objaw.
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
ja jestem w 30 dniu cylku i tem wczoraj miałam 37,6 powinnam dostac miesiaczke wiec czekam .
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
zdaje sobie z tego sprawebardziej chodzi mi o to czy faktycznie wpływa na zmianę śluzu .
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
Mam takie pytanie do wszystkich kobiet,które miały problemy z zajsciem w ciąże i stosowały preparaty dostępne bez recepty wspomagające płodnośc .Czy sa one skuteczne 0
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
Cyklomanina jest tylko na recepte .Stosowałam ją podczas bardzo obfitych miesiaczek 3 razy dziennie po 2 tab tak mi lekarz polecił ,cyklonamine stosuje się rónież w różnego typach krwawien ale tylko pod nadzorem lekarza.W aptece można dostac zastępczy preparat bez recepty cena ok 10 zł
Forum: Lekarze godni zaufania
13 ***years ***ago
sami
warto sobie zrobic prolaktyne czasem jej nadmiar może powodowac zaburzenia miesiączkowaia.
Forum: Objawy grzybicy
13 ***years ***ago
sami
W późniejszym czasie możesz miec problemy z zajsciem w ciąże lub nawracające zapalenia.
Forum: Objawy grzybicy
13 ***years ***ago
sami
Femivaxin jest bez recepty ) warto go zastosowac sama go tez stosowałam i mam spokój do dzis.Niestety jest mało znany i nie we wszystkich aptekach jest dostepny ale dobra apteka może go zamówic w kazdej chwili.
Forum: Objawy grzybicy
13 ***years ***ago
sami
hej Nawet jeśli nie doszedł istnieje ryzyko ,może się zdażyc że podczas podniecenia w wydzielinie znajda się plemniki.
Forum: Zapytaj lekarza
13 ***years ***ago
sami
nie wiem jak u ciebie ale nie dzisła
Forum: Zapytaj lekarza
Idź do strony: 12Następna
Bieżąca strona: 1 z 2