Odwiedzaj stronę, czytaj, komentuj!

Czy Polka leczy się sama?

Czy Polka leczy się sama?

5 niedocenianych ziół i przypraw, które warto wprowadzić do swojej kuchni

5 niedocenianych ziół i przypraw, które warto wprowadzić do swojej kuchni

Pięty jak kamienie. Jak walczyć ze zrogowaceniami?

Pięty jak kamienie. Jak walczyć ze zrogowaceniami?

Czy probiotyki mogą zwalczać depresję?

Czy probiotyki mogą zwalczać depresję?

« Powrót do ZdrowieIntymne.pl
pytanie o ciąże
Data: 19 maj 2015 - 07:33:22

Witam.
Piszę, ponieważ mam duże wątpliwości odnośnie ciąży. 17.05 powinnam dostać miesiączke, lecz do dzisiaj jej nie ma. Robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Nie planowalismy z mężem dziecka, ale cieszylisbyśmy się. Mąż podczas sexu dochodzi w prezerwatywie, ale cały sex nie jest z użyciem prezerwatywy. Zawsze miałam miesiączki reguralne. Czy jest możliwe że ciąża jest na tyle wczesna że test ciążowy jej jeszcze nie wykrył? Będąc w ciąży z córką, która ma obecnie 3 lata test wykrył ciąże już drugiego dnia spodziewanej miesiączki. Czy jeżeli test ciążowy nie wykazał ciąży, to test z krwi będzie wiarygodny. Podbrzusze boli tak jakbym miała miesiączke.
Pozdrawiam

Re: pytanie o ciąże
Autor: kasia123 ()
Data: 19 maj 2015 - 08:44:11

Hej,

Możliwe, że to tylko chwilowe zaburzeenia hormonalne, a może rzeczywiści jesteś w ciaży. Za kilka dni wykonaj kolejny test ciazowy lub też badanie z krwi. Badanie z krwi powinno być już wiarygodne.

Data: 19 maj 2015 - 13:30:57

ODP dla monisia060388:

Sugeruję, by oceniła Pani HCG z krwi. Na 100% potwierdzi/wykluczy ciążę. Jeżeli wynik będzie negatywny, przyczyną opóźnienia krwawienia jest zaburzenie miesiączkowania. Pozdrawiam.

Data: 20 maj 2015 - 10:21:58

Dziękuję za odpowiedzi. Zrobiłam badanie Beta HCG i wynik 1,20. Byłam też u ginekologa i wszystko jest w porządku. Pani doktor przypisała Duphaston jeżeli miesiączka nie pojawi się do 40 dnia cyklu. Pozostało teraz czekać na miesiączke. Zapytałam też czy ciąża może być na tyle wczesna, że Beta HCG tego nie wykrył, ale otrzymała odpowiedź, że raczej nie. A szkoda... Dziękuję i pozdrawiam

Data: 17 sty 2017 - 13:44:53

Czy test z moczu wykonany 15 dni po stosunku daje wiarygodny wynik ?

Autor: kasia123 ()
Data: 19 sty 2017 - 12:45:08

Tak, daje wiarygodny wynik. A co jesteś w ciąży?

Data: 14 cze 2021 - 12:21:02

Mam nurtujące pytanie i wyrzuty sumienia przez co zaczynam się denerwować w 5 tyg dowiedziałam się że jestem w ciąży a w tygodniu poprzedzającym miałam urlop i byłam na wakacjach co wiadomo wiąże się to z tym że drinkowalam. Oczywiście odkąd się dowiedziałam zero alkoholu ale boje się że mogło to zaszkodzić maleństwu ? Chociaż wiem że 5 tydzień to tak naprawdę mniej więcej 3 tydzień od zapłodnienia ale denerwuje się.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.