Odwiedzaj stronÄ™, czytaj, komentuj!

Czy Polka leczy siÄ™ sama?

Czy Polka leczy siÄ™ sama?

5 niedocenianych ziół i przypraw, które warto wprowadzić do swojej kuchni

5 niedocenianych ziół i przypraw, które warto wprowadzić do swojej kuchni

Pięty jak kamienie. Jak walczyć ze zrogowaceniami?

Pięty jak kamienie. Jak walczyć ze zrogowaceniami?

Czy probiotyki mogą zwalczać depresję?

Czy probiotyki mogą zwalczać depresję?

« Powrót do ZdrowieIntymne.pl
Rejestracja do lekarza przez internet?
Autor: Kataryna30 ()
Data: 21 sie 2014 - 15:47:36

Witam,

czy ktoś z Państwa rejestruje się do lekarza przez internet?
Spotkałam się na innych forach poświęconych zdrowiu z rozmowami na ten temat. Tutaj nie widziałam tego wątku, a wydaje mi się, że warto go poruszyć. Więc zaczynam.

Sam pomysł wydaje mi się dobry. W końcu tyle spraw załatwiamy online, że aż dziwne, że do tej pory wizyty do lekarza nadal umawiane są standardowo- telefoniczne albo przez stanie w kolejkach. Nie trzeba mówić, jakie to frustrujące zajęcie i jak sporo czasu pochłania.

Ale do rzeczy, na forach o tematyce zdowotnej przeważa w tym temacie [medmemo.pl] .
Stąd moje pytanie- czy korzystacie Państwo lub korzystają Państwa bliscy z tej albo innej, podobnej stronki umożliwiającej darmową rejestrację do specjalisty z regionu? W teorii dobrze się to prezentuje, ale jak wygląda w praktyce?
Byłabym skłonna ułatwić sobie jakoś życie, gdybym jednak miała pewność, że to wszystko sprawnie działa.

Będę wdzięczna za sugestie i opinie.

Re: Rejestracja do lekarza przez internet?
Data: 27 sty 2015 - 09:35:30

Niegdy nie praktykowalam tego sposobu ale moze warto sie nad tym zastanowic smiling smiley

Autor: mmonika3 ()
Data: 02 lut 2015 - 13:47:19

A czy rejestracjia do lekarza online dotyczy tylko wizyt prywatnych? Wydaje mi się, że raczej tak..

Data: 19 sie 2015 - 18:42:56

Też mi się wydaje, że tylko wizyty prywatne, natomiast jest to bardzo wygodne. Ja się rejestruje np. do ginekologa online, np. jeśli któraś z was jest z Wrocławia, to u doktora Michalika można to zrobić bez problemu - ginekolog-michalik.pl smiling smiley

Autor: netka33 ()
Data: 13 lis 2015 - 13:53:12

Rejestracja do lekarza/na leczenie przez Internet to mega wygoda. Niestety tak jak piszecie jest domeną jedynie prywatnych ośrodków. Fajnie byłoby gdyby na stronach państwowych placówek tak jak na stronie [agnusterapia.pl] był formularz w którym zostawia się swoje dane do kontaktu, lub bezpośrednio rejestruje się na dane badanie.

Data: 22 kwi 2016 - 09:23:15

Ja korzystam z portalu medycznego znajdzlekarza.pl . Można się rejestrować do lekarzy przez internet- a to takie wygodne...

Autor: tama ()
Data: 23 lut 2018 - 11:56:54

mmonika3 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A czy rejestracjia do lekarza online dotyczy tylko
> wizyt prywatnych? Wydaje mi się, że raczej tak..

Jeszcze nie spotkałam sie z umawianiem wizyt online w przypadku państwowej służby zdrowia. Tak więc tak.Z tego co wiem to dotyczy to jedynie wizyt prywatnych .Swoją drogą to uwazam to za bardzo duże ułatwienie korzystania z opieki medycznej. Nie muszę dzwonić, czekać aż ktoś odbierze, pytać sie kiedy są wolne terminy.

Po produ wchodzÄ™ na stronÄ™ mojego centrum medycznego ( jestem pacjentka enel med). Wybieram lekarza i patrzÄ™ kiedy ma wolne terminy. Jesli mi termin odpowiada to rezerwujÄ™ wizytÄ™. Nic prostszego:
[cm.enel.pl]

Usługę taką mają najlepsze ośrodki.

Autor: kasia123 ()
Data: 28 lut 2018 - 10:14:48

Tak, to fajna opcja rejestracja przez internet. niestety nie wszędzie możliwa.

Autor: polinka ()
Data: 06 mar 2018 - 12:04:27

Ja mam coś takiego u siebie w Lux Medzie jak Portal Pacjenta i dzięki niemu umawiam się online. Do tej pory świetnie zdaje egzamin i to jest dużo prostsza i szybsza forma umawiania się na wizyty niż telefonicznie.

Autor: JoAna ()
Data: 07 kwi 2018 - 07:21:07

Ja też mam ubezpieczenie w Lux Med i rejestruje się do lekarza on-line przez Portal Pacjenta. Oprócz tego mam tam dostęp do wyników badań czy historii wizyt i badań.

Autor: julitkaa ()
Data: 19 lip 2018 - 20:43:24

Ja zawsze szukam lekarzy tutaj i tam można znaleźć terminarz i od razu się zarejstrować. Cena też jest widoczna, zakres badań i najważniejsze opinie pacjentów. Spróbuj, może i tobie akurat się przyda [ranking.abczdrowie.pl]

Autor: CasTress ()
Data: 13 pa¼ 2019 - 13:03:54

Według mojej wiedzy istnieje wiele kasyn, które oferują wspaniałe usługi dla swoich klientów, ale jeśli chodzi o kasyna online [betonbet.pl], powinieneś bardzo uważać przy wyborze jednego. Ciągle słyszymy o rosnącym z dnia na dzień oszustwie w kasynach online, dlatego chciałbym ci polecić.

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2019-10-13 13:23 przez CasTress.

Data: 01 lut 2021 - 11:39:02

Bardzo często rejestruję się przez internet, wygodnie i szybko.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.