Witam mam taki problem, mianowicie od 5 lat mam stwierdzona endometrioze ( milam wyciete torbiele endometrialne z czescia jajnika). Od jakiegos czasu mam stymulowany cylk od 3 do 5 dnia cyklu tabletkami closbegyt, pozniej zastrzyk Pregnyl a dzidzi brak, bo niestety sie nie udaje mi zjasc w ciaze. I moim pytankiem jest: czy jesli cykl jest stymulowany closbegytem to na pewno jest owulacja i jajeczkowanie? ( czy moze byc stymulacja cyklu closbegytem a jajeczkowania nie ma?) i drugim moim pytaniem jest: ostatnio od innego lekarza ginekologa dowiedzialma sie przez przypadek ze przy endometziozie nie mozna stymulowac cyklu i brac closbegytu bo on szkodzi na endometrioze!!!! powoduje ze ona sie rozwija i twoza sie torbiele lub powiekszaja sie torbiele na jajnikach jesli sie juz je ma ( a ja mam torbiela endometrialnego na prawym jajniku o srednicy 3cm) wiec jak to jest, szkodzi czy pomaga ten closbegyt przy owulacji? Błagam o pomoc bo nie wiem co mam myslec i dalej robic i z gory serdecznie dziekuje za pomoc