Re: nadżerka
Autor:
agnieszkag (IP zapamiętane)
Data: 26 lut 2008 - 07:58:33
Witam agula21,
LaciBios femina można kupić bez recepty w każdej aptece (internetowej także). Co do ceny to jest ona uzależniona od apteki, średnio 21-25 zł, ja sama kupuję przez internet, bo wygodnie, a do tego taniej wychodzi.
LaciBios femina jest probiotykiem, tzn że zawiera żywe bakterie, które wpływaja na nas korzystnie, dokładnie są to dwa specjalnie wyselekcjonowane szczepy pałeczek Lactobacillus - Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14. Sa to bakterie kwasu mlekowego, które posiadaja zdolnośc kolonizowania (zasiedlania) nabłonka pochwy. Bakterie te występują fizjologicznie (naturalnie) w prawidłowej mikroflorze pochwy i chronią przed bakteriami patogennymi wywołującymi infekcje poprzez wydzielanie kwasu mlekowego, który obniża pH pochwy, a także poprzez produkcję nadtlenku wodoru. My kobiety często jesteśmy narażone na infekcje układu moczowo-płciowego, a składa sie na to wiele czynników, np. sama budowa kobiecych narzadów płciowych - jest to środowisko wilgotne i ciepłe, które bardzo sprzyja rozwojowi grzybów i bakterii. równiez nasza gospodarka hormonalna która waha się w trakcie cyklu menstruacyjnego sprzyja infekcjom. Innymi czynnikami które mają wplyw na rozwój infekcji są: stosowanie antykoncepcji hormonalnej, stres, podróże, przebywanie na basenach, saunach, solariach, korzystanie z szerokodostępnych toalet, okes ciązy i karmienia (burza hormonów), a przede wszystkim stosowanie antybiotykoterapii. Wymienione przeze mnie sytuacje powodują zaburzenia w ekosystemie pochwy, zachwiana zostaje równowaga pomiędzy ilościa dobrych bakterii, a bakteriami patogennymi. Zmniejsza się liczba Lactobacillusów, które nas chronią, podwyższa się pH i w tej sytuacji patageny mają możliwość przeprowadzenia skutecznego "ataku". LaciBios femina pozwala odbudować i utrzymać prawidłowa mikroflorę pochwy, gdyż dostarczamy organizmowi odpowiednie pałeczki kwasu mlekowego, które chronia przed infekcjami.
Ja sama często miewałam problemy z powracajacymi infekcjami grzybiczymi, które skutecznie zatruwały mi życie. Udało mi się nad nimi zapanować gdy odkryłam LaciBios femina, zmieniłam także swoja dietę, ograniczyłam cukier gdyż jest on pożywką dla grzybów. Przestrzegam też kilku podstawowych zasad higieny intymnej: stosuję płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym (lubię Lactacyd femina), noszę bawełniana bieliznę, prysznic zamiast wylegiwania się w wannie, osobny ręcznik do miejsc intymnych, zrezygnowałam z używania tamponów i wkładek higienicznych. Jak do tej pory mam spokój i koniec wędrówek do ginekologa. Wystarczy jedna kapsułka Lf dziennie (a do tego jest to preparat doustny, wygoda stosowania i nic nie wycieka jak po wstrętnych globulkach). Stosowałam też Lf przez całą ciaże i w czasie karmienia i żadnych grzybiczych niespodzianek nie było. Teraz mogę powiedzieć że w końcu uwolniłam się od grzybicy. Tobie także życzę dużo zdrówka, pozdrawiam.