Id藕 do w膮tku: <---->
Akcja: ForaW膮tkiNowy w膮tekSzukajZaloguj
Bardzo prosz臋 o porad臋!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor: czarnulka176 (IP zapami臋tane)
Data: 25 cze 2008 - 01:01:36

Panie Doktorze, mam ogromn膮 pro艣b臋 do Pana, gdy偶 jestem obecnie za granic膮 Polski i nie radz臋 sobi臋 jeszcze dobrze z j臋zykiem i nawet nie mog臋 p贸j艣膰 do lekarza tutaj. Przed wyloem by艂am na kontrolnej wizycie u ginekologa w Polsce, mia艂am pobrany wymaz do cytologii i USG. Podczas wizyty lekarz w Polsce powiedzia艂, 偶e wszystko z tego co widzi to jest wporz膮dku, a po wyniki cytologii mia艂am do Niego zadzwoni膰 jush z Anglii. Zadzwoni艂am i powiedzia艂 mi, 偶e mam jakie艣 lekkie zapalenie grzybiczne czy cu艣:| co ja mam teraz zrobi膰, w Polsce b臋d臋 dopiero ko艂o grudnia, a tutaj jak m贸wie nie dogadam si臋 z 偶adnym inekologiem:| PROSZ臉 O POMOC!!!

Re: Bardzo prosz臋 o porad臋!!!!!!!!!!!!!!!!
Autor: Nina (IP zapami臋tane)
Data: 25 cze 2008 - 08:18:56

Witaj Czarnulka, to troch臋 masz k艂opot, ale wszystko jest do rozwi膮zania. My艣l臋, 偶e ja na Twoim miejscu post膮pi艂abym w ten spos贸b. Zapewne masz rodzine w Polsce, kogo艣 kto moze podej艣膰 do Twojego ginekologa i wzi膮艣膰 od niego recept臋 na leki p/grzybicze - doustne+ dopochwowe [ mo偶esz lekarza uprzedzi膰 telefonicznie, 偶e tak sie stanie]. Potem realizuje recept臋 i wysy艂a Ci paczk臋 do Anglii. W aptece internetowej www.domzdrowia.pl, kt贸ra z tego co wiem realizuje wysy艂ki za granic臋 kup krem Clotrimazol [ do smarowania warg sromowych], lacibios femina - doustny probiotyk ginekologiczny, kt贸ry obowi膮zkowo stosujesz przez ca艂y okres leczenia + 10 dni po jego zako艅czeniu a potem profilaktycznie. Bez niego trudno m贸wi膰 o skutecznym wyleczeniu infekcji. Jego zadaniem jest odbudowanie prawid艂owej mikroflory pochwy i jelita i jak tego nie zrobisz to miejsce chroniacych Twoje zdrowie intymne lactobacillus贸w czyli dobroczynnych bakterii zn贸w po leczeniu za jaki艣 czas zajm膮 grzyby chorobotw贸rcze, kt贸rych 藕r贸d艂em jest nasze jelito [ poczytaj o tym w zak艂adce pt. sk膮d sie bior膮 infekcje]. St膮d to ju偶 standrad we wspomaganiu leczenia i dalszej profilaktyce. Lacibios femina to prawdziwy probiotyk, skuteczny i bezpieczny. M贸j ginekolog mi go poleci艂 i na prawd臋 dzia艂a. Do tego zestawu dokup p艂yn do higieny intymnej z kwasem mlekowym. To powinno pom贸c. Pozdrawiam ciep艂o

Autor: czarnulka176 (IP zapami臋tane)
Data: 25 cze 2008 - 11:12:43

A je偶eli czeka艂abym z leczeniem jaki艣 okres czasu, czy co艣 mi grozi??

Autor: agnieszkag (IP zapami臋tane)
Data: 25 cze 2008 - 11:25:55

Nieleczone infekcje moga by膰 powa偶ne w skutkach, przechodza w stan przetrwa艂y, moga przenie艣膰 sie na jajowody, jajniki, a w konsekwencji moga nawet prowadzi膰 do bezp艂odno艣ci. Zreszta im szybciej rozpoczniesz walk臋 z grzybica tym szybciej ja pokonasz i b臋dziesz mia艂a mniejsze szanse na nawroty. Popieram Nin臋, szybka interwencja jak najbardziej wskazana i probiotyk na odbudowanie mikroflore pochwy polecam. Sama stosuj臋 LaciBios femina i uwa偶am, 偶e jest to prepatat godny polecenia. Pozdrawiam:)

Autor: Nina (IP zapami臋tane)
Data: 25 cze 2008 - 11:28:46

Co Ci grozi? Infekcja b臋dzie si臋 rozwija艂a, b臋dzie dawa艂a uci膮偶iwe i nieprzyjemne objawy[ 艣wi膮d, pieczenie, up艂awy etc]. Te objawy s膮 na tyle uci膮偶liwe 偶e potrafi膮 ca艂kiem skutecznie obni偶y膰 Tw贸j nastr贸j i dobre samopoczucie. Mo偶esz byc rozdra偶niona, zdenerwowna etc. To spora dezorganizacja 偶ycia. Do tego dochodzi dyskomfort podczas stosunku, b贸l. Po pewnym czasie infekcja przechodzi w stan utajony, ale rozwija sie nadal i po pewnym czasie daje zn贸w o sobie zna膰. Na prawd臋 nie warto jej bagatelizowa膰. W zak艂adce "artyku艂y" jest jak mi si臋 zdaje artyku艂 n/t grzybicy pochwy. Przeczytaj bo warto wiedzie膰 i nie zwlekaj z leczeniem. Pozdrawiam

Akcja: ForaW膮tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mog膮 pisa膰 na tym forum.