Odwiedzaj stronę, czytaj, komentuj!

Cukrzyca - samokontrola na co dzień

Cukrzyca - samokontrola na co dzień

Jak dbać o siebie, by urodzić zdrowe dziecko?

Jak dbać o siebie, by urodzić zdrowe dziecko?

Popularne zioła w walce z niepłodnością

Popularne zioła w walce z niepłodnością

Techniki wspomagania rozrodu: IN VITRO

Techniki wspomagania rozrodu: IN VITRO

« Powrót do ZdrowieIntymne.pl
Idź do wątku: Następny wątekNastępny
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukajZaloguj
do Pana doktora - interpretacja wyników
Autor: Juha (IP zapamiętane)
Data: 16 kwi 2012 - 18:45:14

Witam!w innym wątku opisałam mój problme.3-5 dni przed miesiaczką mam brązowe plamienie, a wlasciwie ciemno brazowe upławy.moje cykle wachaja się pomiedzy 27-32 dniami.Od 7 miesiecy bezskutecznie staram sie zajsc w ciąże.
Polecił mi Pan zrobienie badań:prolaktyna,progesteron i tsh miedzy 20-22 dniem cyklu.Wyniki z 21 dnia cyklu: prolaktyna - 16,67; progesteron - 14,89 ; TSH - 1,65.Wg zakresów wyniki mieszczą sie w granicach widełek.za tydzien ide z wynikami do mojego lekarza, ale wczesniej chcialabym sie dowiedziec czy powinnam sie jednak martwic i może to oznaczac problemy z zajściem w ciąże.
Dodatkowo przez ostatni miesiac monitorowalam cykl. skok temperatury wystapił w 18 dniu cyklu(temp. 37)i do 26 dnia cyklu wachał sie do granicy 36,8.ostatniego dnia cyklu spadł do 36,7 i kolejnego na 36,6(pierwszy dzien cyklu). w tym miesiacu od 21 dnia cyklu mialma lekkie plamienia.
Bardzo prosze o odpowiedz!!!!

Re: do Pana doktora - interpretacja wyników
Autor: dr Tomaszewski (IP zapamiętane)
Data: 25 kwi 2012 - 09:22:29

ODP dla Juha:

Wyniki są dobre. Jeżeli badaniem USG wykonanym tuż po miesiączce wykluczy Pani obecność torbieli jajnika i polipa w jamie macicy- wszystko wskazuje na krótką fazę luteinową. Będzie Pani wymagać suplementacji progesteronem od 18-19 do 25 dnia cyklu. Pozdrawiam

Data: 25 kwi 2012 - 16:33:00

dziekuję za odpowiedz-w pon byłam u lekarza i tez stwierdzil ze wszytsko jest w porzadku, ale dostałam luteine ktorą mam brac od 15 do 25 dnia cyklu(10 dni).

Data: 06 maj 2012 - 18:48:33

Panie doktorze mam pytanie stosowałam luteine przez 10 dni od 15 dnia cyklu ale plamienia choc słabsze znacznie to i tak sie pojawiły, skrócił się czas bolesności piersi bo zaczęby bolec dopiero 2 dni po luteinie.prosze powiedziec czy mam sie martwic i isc do lekarza, czy poczekac do nastepnego cyklu?

Autor: dr Tomaszewski (IP zapamiętane)
Data: 08 maj 2012 - 13:34:23

ODP dla Juha :

Jak Pani stosowała luteinę, ile tabletek na dobę, doustnie, podjęzykowo czy dopochwowo?

Pozdrawiam

Data: 08 maj 2012 - 17:44:26

1 tabletke dziennie podjęzykowo.zauwazyla tez ze po skonczeniu luteiny plamienia sie zwiekszyły choc dzis jest 29 dzien cyklu wiec powinno juz wystapic normalne krwawienie(okres)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.