Re: Streptococcus agalactiae
Autor:
alicja (IP zapamiętane)
Data: 23 kwi 2008 - 12:38:20
Witaj martadelka,
Poniżej kilka słow na temat bakterii, która Cie niepokoi. NAjważniejsze, że wiesz o infekcji,najczęsciej w takich sytuacjach przyszła mama nie jest poddawana leczeniu. Podczas porodu podawany jest antybiotyk w zastrzyku i wszystko dobrze sie kończy. Gorzej jest kiedy kobieta nie zdaje sobie sprawy z nosicielstwa w/w bakterii. Jeżeli odczuwasz ból w czasie stosunku to proponuje użyć żeli nawilżających. Streptococcus agalactiae jak najbardziej może być przyczyną infekcji. Powinnaś stosować probiotyk doustny wzmacniający flore bakteryjną pochwy. Polecam LAcibios femina, sama łykam i nie wiem co to znaczy infekcja;-)Preparat ten ma rekomendacje PTG, jest bezpieczny d;a kobiet w ciąży, karmiących i można stosować go już w trakcie terapii antybiotykami. Lacibios femina zawiera w swoim skladzie dwa szczepy bakterii Lactobacillus rhamnosus GR1 i LActobacillus reuteri RC14, naturalnie występujące we florze bakteryjnej. SZczepy te zosta wyizolowane z pochwy zdrowych kobiet. PAmiętaj,że to własnie lactobacillusy walczą z patogenami o Twoje zdrowie;-) Tak więc kup sobie jak najszybciej feminkę i stosuj ją codziennie po 1 kapsułce. Pamiętaj tylko, że Lacibios femina to nie lek a jedynie pomoc w walce z infekcja;) Mam nadzieje, że trochę pomogłam.
Streptococcus agalactiae - paciorkowiec beta - jest drobnoustrojem kolonizującym dolny odcinek przewodu pokarmowego, okolice odbytu i krocza oraz u kobiet błony śluzowe dróg rodnych. Bywa również przyczyną bezobjawowego zakażenia układu moczowego u kobiet ciężarnych.
POzdrawiam serdecznie