Re: jeszcze raz pytanie
Autor:
Nina (IP zapamiętane)
Data: 17 mar 2008 - 15:45:39
Olu, lactovaginal bierze sie po zakończeniu stosowania leków p/grzybiczych - piszą o tym na ulotce. Poza tym właśnie w tym tkwi mankamnet tego produktu bo jak wiesz jak leczysz grzybicę czy zakażenie bakteryjne pochwy to cały widz polega na tym, żeby miejsce patogenów jak najszybciej zajęły dobre lactobacillusy, jak tego nie zrobisz zaraz od pierwszego dnia kuracji to grzyby i bakterie mnożą się szybciej i infekcja praca za czas jakiś. Poza tym są już nowocześniejsze preparaty, prawdziwe probiotyki, sprawdzone i skuteczne i doustne co najważniejsze [ nie plamią bielizny, nie wyciekają, nie swędzą]. I o to chodzi. U mnie lactovaginal się nie spradził. Szukałam w necie jakiś badań żeby potwierdzić, że on działa bo to stary preparat, ale nic nie znalazłam. Więc nie stosuje. Wolę nowoczesną profilaktykę, którą polecił mi mój gin [ a on wyciągnał mnie z 2 letniej infekcji, więc mu wierzę]. Stosuję lacibios femina, doustny, skuteczny i sprawdzony probiotyk. Jest wygodny w stosowaniu, tańszy od lactovaginalu, nowoczesny i co ważne można a nawet należy go stosować już z lekami p/grzybiczymi, p/bakteryjnymi, antybiotykami. To chlubny wyjątek. Polacam, bo jak stosujesz leki dowcipnie to lacibios feminę przyjmujesz doustnie i w ten sposób odbudowujesz lactobacillusy w jelicie i pochwie [ a pewnie wiesz, ze infekcje intymne mają swój początek w jelicie- piszą o tym na tym serwisie _ zakładka "skąd sie biorą infkecje" poczytaj, warto wiedzieć]. Stąd niesamowita przewaga lacibios femina nad preparatami z bakteriami kwasu mlekowego stosowanymi dopochwowo. Polecam ci jako nowoczesnej kobietce. Stosuj sprawdzone i skuteczne produkty, wszak na nie wydajsz swoje pieniądze, wiec warto zainwestować w sprawdzony probiotyk. Pozdrawiam