Idź do wÄ…tku: <---->
Akcja: ForaWÄ…tkiNowy wÄ…tekSzukajZaloguj
Antykoncepcja a problemy z krążeniem.Pomocy:(
Autor: annusiasz (IP zapamiętane)
Data: 17 mar 2008 - 14:31:39

Cześć :)
Biorę Yasmin od 15 dni, po raz pierwszy w ogóle tabletki antykoncepcyjane, lekarz nie przeprowadził ze mna wywiadu na temat problemów z krązeniem, sama dobrze nie wiem czy je mam , ale raczej tak , bo całe życie mam zimne dłonie i stopy. Czasem od czasu brania tabletek odczuwam mrowienie w nogach , kłucie... czy któraś z was miała podobne problemy? Czy tak moze być przez 1 miesiąc? Nie mogę skontaktować się z moim ginekologiem , może PAn Doktor mi pomoże prosze :( Odstawić czy brać do końca blister? Mam 20 lat...

Re: Antykoncepcja a problemy z krążeniem.Pomocy:(
Autor: agnieszkag (IP zapamiętane)
Data: 17 mar 2008 - 14:50:36

Witam annusiasz!
Ja też często mam zimne dłonie i stopy, świadczy to o słabym krążeniu krwi, niekoniecznie jest to jakiś wiekszy problem (zreszta większość kobiet tak ma). Potrzeba więcej ruchu, aktywności fizycznej - to najlepszy sposób na poprawe krażenia. Osobiście stosuję antykoncepcję hormonalna i nie mam problemów. Pozdrawiam!

Re: Antykoncepcja a problemy z krążeniem.Pomocy:(
Autor: Nina (IP zapamiętane)
Data: 17 mar 2008 - 15:09:09

Witaj anniusiasz, podaję stronę www.yasin.pl masz tam opisane wszystkie działania niepożądane, które mogą wystąpić przy stosowaniu Yasin jak również bezwzględne przeciwwskazania do stosowania [ jest w nich mowa też o problemach krążeniowych]. Poczytaj dokładnie tę stronę a jak objawy będą się utrzymywać to pędż do lekarza bo może żle dobrał Ci tabletki. Nie lekceważ tych objawów. Każda z nas na leki reaguje inaczej więc zalecam szybką konsultację z lekarzem. Pozdrawiam

Akcja: ForaWÄ…tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.