Re: Antykoncepcja
Autor:
Nina (IP zapamiętane)
Data: 10 Mar 2008 - 07:48:32
Ewelinka, skąd wiesz że Twój problem to drożdżyca? Mialaś robioną diagnoistykę w tym kierunku która bezsprzecznie potwierdziła drożdżycę? Czy diagnoza byla postawiona "na oko" i tak potem byłaś leczona? Bóle podczas stosunku i wydzielina ewidentnie wskazują na infekcję. Kup w aptece zwykłe papierki lakmusowe, wprowadż jeden do pochwy i zbadaj samodzielnie pH. Zobacz na jaki kolor się zabarwi. Opisz mi wynik to będziemy myśleć. Opisz też dokładnie twoje upławy, jaki mają kolor, konsystencję, zapach etc.
Rak szyjki nie ma tu nic do rzeczy, ale nie leczona infekcja przechodzi w postać utajona lub przetrwałą i prowadzi do niepłodności. I tu rzeczywiście moze byc problem. Provag niestety nie ma badań, które potwierdzałyby jego skutecznosć w leczeniu infekcji intymnych, żadnych. Dla mnie szkoda na niego pieniędzy. Jak myślisz o swoim zdrowiu to staraj się proszę wybierać preparaty, które mają solidne dane naukowe za sobą, badania kliniczne potwierdzajace skuteczność bo wtedy masz pewność, że ci pomogą. Z tego co wiem trzeba wziąść aż 6 opakowań proVagu aby odczuć jakąkolwiek poprawę. Dla mnie to dość wątpliwe bo oznacza, że coś z tymi szczepami jest nie tak tzn nie kolonizują jelita, stąd bardzo trudno dotrzeć im i skolonizować pochwę. A infekcja w tym czasie trwa i rozwija sie w najlepsze. Mój gin go nie poleca. Z własnego doświadczenia polecam Lacibios feminę, efekty zauważyłam już po tygodniu, 10 dniach. A jestem weteranką infkercji intymnych jak Ty - 2 lata walki. I udało się. Oprócz zastosowanego leczenia [ z tym, że mój piewrszy gin leczył mnie na grzybicę a ja miałam zakażenie bakteryjne pochwy !] stosowałam regularnie lacibios feminę. I teraz tez ją stosuję bo jestem zdrowa i chcę byc zdrowa. Szczepy probiotyczne w niej zawarte mnóstwo badań [ znalazłam masę po ang.], oczytałam sie i wiem że to wiarygodny i sprawdzony produkt. Lubię wiedzieć co stosuję, a jak nic nie mogę obiektywnego zlaeść n/t produktu to sorry ale mu nie ufam. Tak jest z tym który stosujesz. Ale wybór należy do Ciebie. Napisz jak zrobisz oznaczenie.
Pozdrawiam Nina