Idź do wÄ…tku: <---->
Akcja: ForaWÄ…tkiNowy wÄ…tekSzukajZaloguj
apropo probiotyku :)
Autor: damianek (IP zapamiętane)
Data: 16 sie 2008 - 11:34:33

Witam Wszystkich bardzo ciepło bardzo się cieszę że jest coś takiego jak to FORUM bo widzeę że nie na każdego lekarza można liczyć:(

Przyznam się szczeżę że nie wiedziałam nic na temat takich probiotyków zażywam już od 7 miesięcy tabletki anty i mimo zmian dalej jest coś nie tak bo mam po tygodniu zażywania nowego opakowania plamienia nawet po zmianie tabletek!!! Miałam miesiąc spokoju i znowu to samo :(
Mam nadzieje że może jak zaczne zażywać probiotyk o może to pomoże
Mam pytanie jak to się bierze czy tyle samo dni co tabletki anty czy może cały czas???
Z góry dziękuje pozdrawim

Re: apropo probiotyku :)
Autor: Nina (IP zapamiętane)
Data: 16 sie 2008 - 15:50:26

Witaj, jak rozmiem borykasz się z problemem nieprzewidzianych plamień w trakcie stosowania tabsów. Niestety nie pocieszę Cię takie plamienia mogą występować nawet do 4 opakowań. Po prostu organizm przyczwyczaja się do dodatkowej dawki hormonów i tak na nią reaguje. W większości tabletek jak przeczytasz sobie ulotkę przylekową akapit "działania niepożądane" jest napisane, że takie są właśnie najczęstsze działania niepożądane leku. Można oczywiście próbować zmieniać tabletki na te o mniejszej dawce ale i tak problem może się pojawić. Probiotyk ginekologiczny na tę sferę niedogodności nie pomoze bo nie ingeruje w Twoją gospodarkę hormonalną. To raczej "polisa ubezpieczeniowa" przecieko infekcjom pochwy [ grzybice - kandydozy] które również są najczęstszym działaniem niepożądanym antykoncepcji. Myślę, ze o tym Ci lekarz powiedział. Jest o tym też napisane w ulotce przylekowej. Ja przy antykoncpecji stosuję lacibios feminę przez 20 dni, bo wolę być zabezpieczona, ale możesz stosować przez 10 dni w cyklu. Wybór zależy od ciebie. Ja i mój lekarz wyszliśmy z założenia, ze lepiej się dodatkwo zabepziczyć niż chorować bo profilaktyka żawsze wychodzi taniej i jest przyjemniejsza : ) Pozdrawiam ciepło i również zachęcam do tej formy profilaktyki swojego zdrowia intymnego

Data: 16 sie 2008 - 20:00:26

no temat plamień wiem że może to występować parę miesięcy ale mnie to już męczy 7 i nawet po zmianie tabletek miałam miesiąc spokoju i od nowa:(!!! aa nie ukrywam że jest to uciążliwe.Co do probiotyku jak najbardziej jestem na tak :)))

Autor: Nina (IP zapamiętane)
Data: 16 sie 2008 - 20:25:20

A może spróbowałabyś pierścienia antykoncepcyjnego NuvaRing? Słyszłam o nim dobre opinie. Na stosunkowo najmniej dzialań niepożądanych. A czy w międzyczasie robiłaś badanie ginekologiczne? Czy wszytsko jest w porządku, miałaś robioną cytologię? Pozdrawiam

Data: 12 wrz 2008 - 11:25:04

tak cytologie robiłam i jest wszystko w porządku i badania też wyszły ok

Autor: jolkaz (IP zapamiętane)
Data: 23 lip 2010 - 22:13:28

polecam nuvaring sama go mam....
jesli masz jakies pytania pisz na priv

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-07-23 22:13 przez jolkaz.

Akcja: ForaWÄ…tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.