Re: probiotyki
Autor:
Nina (IP zapami臋tane)
Data: 31 Mar 2008 - 16:43:42
Witaj Allmagda, odpowied藕 na Twoje pytanie zale偶y od sytuacji w kt贸rej si臋 znajdujesz. Je艣li chcesz zadba膰 o swoje zdrowie czyli zadzia艂a膰 profilaktycznie [ a tak jest zdecydowanie najprzyjemeniej i najm膮drzej] to ja stosuj臋 wg schematu 1 opakowanie na miesi膮c czyli po 1 kps przez 10 dni. Ale je艣li tylko jestem chora i przyjmuj臋 antybiotyki, kt贸re jak zapewne wiesz zabijaj膮 nie tylko patogeny ale i chroni膮ce nasz膮 intymno艣膰 Lactobacillusy, to stosuj臋 lacibios femina przez ca艂y okres antybiotykoterapii + 7 dni po, w艂a艣nie po to, aby nie da膰 rozwin膮膰 grzybom i bakteriom, kt贸re niestety mno偶膮 sie szybciej ni偶 lactobacillusy i szybciej zamuj膮 ich miejsce, st膮d infekcje. Jak jad臋 na wakacje to te偶 stosuj臋 przez ca艂y wyjazd bo sama wiesz do jak r贸偶nych warunk贸w mo偶na trafi膰. Jak kliniesz sobie w ikonk臋 "nowy artyku艂" to jest tam art na temat grzybic pochwy i wskazane s膮 w nim sytuacje 偶yciowe w kt贸rych mozna si臋 ich nabawi膰. Gor膮co polecam lektur臋. Kto艣 kto nie mia艂 nigdy w zyciu infekcji intymnej pewnie moze sie 艣mia膰 z tego, ale ja cierpia艂am na nie 2 lata, i wiem jak to boli i ile kosztuje. Teraz wychodz臋 z za艂o偶enia, 偶e lepiej zapobiega膰 ni偶 leczyc. No ale to jak ka偶dy dba o zdrowie zale偶y ju偶 tylko od niego samego. Pozdrawiam