Idź do wÄ…tku: <---->
Akcja: ForaWÄ…tkiNowy wÄ…tekSzukajZaloguj
Baifem K
Autor: ani77 (IP zapamiętane)
Data: 08 lip 2010 - 17:18:53

Lekarz polecił mi stosowanie tego żelu codziennie... Noszę obcisłą bieliznę, do tego jeansy i często mam otarcia.
Ostatnio również niestety grzybica. Kupiłam ten żel, by łatwiej aplikować antybiotyk, ale mam zamiar codziennie smarować.
Problem w tym, że na samym początku po nałożeniu żelu odczuwam delikatne pieczenie. Po jakiejś minucie, pieczenie odchodzi i odczuwam przyjemny chłód. Nie wiem czy ten żel mnie podrażnia, czy jego działanie właśnie takie jest...
Ma on w składzie kwas mlekowy, więc chciałabym używać tego żelu w dni, kiedy cały dzień jestem w obcisłych spodniach, albo po okresie.
Mam dość podrażnień i nawracających grzybic...
Czy ten żel będzie odpowiedni???

Re: Baifem K
Autor: kasia123 (IP zapamiętane)
Data: 09 lip 2010 - 13:53:50

Hej,
Czy ten żel ma na pewno w składzie kwas mlekowy? Czytając jego skład w internecie nie znalazłam takiej informacji.

Polecam ci stosowanie doustnego probiotyku ginekologicznego lecibios femina. Ten probiotyk napewno zawiera kwas mlekowy i odbudowuje mikroflorę pochwy. Powinno się go stosować w trakcie kuracji leczniczej oraz profilaktycznie, zeby nie dopuścić do powrotu grzybicy czy innej infekcji.

Autor: ani77 (IP zapamiętane)
Data: 09 lip 2010 - 17:18:46

Są dwie wersje tego żelu.
Jedna bez kwasu mlekowego i jedna z kwasem mlekowym.
Nie chcę go stosować jako jedynego probiotyku, raczej chodzi mi o dodatek do lacibios femina. Bo wiadomo, że zewnętrznie to ja dokładnie nie nasmaruję.

Tylko zadziwia mnie fakt, że po nałożeniu go strasznie mnie piecze... Później jest OK, ale i tak jakoś mnie przeraża to...

Autor: Natalia 1987 (IP zapamiętane)
Data: 10 lip 2010 - 12:22:09

Używam tego żelu i obserwuję taką samą reakcje-lekkie pieczenie("grzanie") po nałożeniu.Zatem nie martwiłabym się tym zbytnio. Ja właściwie po każdym żelu nawilżającym zaraz po nałożeniu odczuwam takie samo uczucie. Nie jest to kwestia infekcji.

Akcja: ForaWÄ…tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.