Id藕 do w膮tku: <---->
Akcja: ForaW膮tkiNowy w膮tekSzukajZaloguj
uplawy
Autor: Domis19 (IP zapami臋tane)
Data: 28 maj 2010 - 21:31:47

Witam Panie doktorze nazywam sie Dominika i mam 19 lat jeszcze nie bylam u ginekologa bo sie wstydze i boje troche.Mam maly problem bo mam caly czas wilgotne majtki sa to takie przezroczyste uplawy i nie wiem czy tak mam bo jestem t臋偶sza i czy to w ogole ma wplyw na to ze moge miec te uplawy jest to dla mnie nie mile uczucie te uplawy maja przykry zapach i nie wiem od czego to moze byc prosze o POMOC!!! z gory dziekuje

Re: uplawy
Autor: kasia123 (IP zapami臋tane)
Data: 31 maj 2010 - 14:34:46

Hej,

To mo偶e by膰 infekcja. Brzydki zapach mo偶e wskazywa膰 np na infekcj臋 baktryjn膮. Chyba musisz wybra膰 si臋 do lekarza. Mog臋 ci poleci膰 Doustny probiotyk ginekologiczny Lacibios femina. Mo偶esz kupi膰 go w aptece bez recepty. Probiotyk wzmocni i odbuduje twoj膮 mikrflor臋 pochwy oraz wspomo偶e leczenie. Pamietaj jednak, ze sam probiotyk nie wyleczy infekcji.

Re: uplawy
Autor: dr Tomaszewski (IP zapami臋tane)
Data: 15 cze 2010 - 14:46:31

ODP dla Domis19:

Zaka偶enia pochwy, w zale偶no艣ci od czynnika etiologicznego, dzieli si臋 na trzy g艂贸wne typy: zaburzenie biocenozy o charakterze waginozy bakteryjnej (BV), grzybicze zapalenie pochwy, spowodowane g艂贸wnie przez dro偶d偶aki rodzaju Candida oraz rz臋sistkowic臋 wywo艂ywan膮 przez wiciowca Trichomonas vaginalis. Pacjentki z objawowym zapaleniem sromu i pochwy, niezale偶nie od czynnika etiopatogenetycznego, zg艂aszaj膮 szereg uci膮偶liwych dolegliwo艣ci klinicznych, g艂贸wnie o charakterze dyskomfortu, podra偶nienia, 艣wi膮du, pieczenia, bolesno艣ci, up艂aw贸w, powierzchownej dyspareunii czy objaw贸w dyzurycznych. W badaniu klinicznym stwierdza si臋 rumie艅, p臋kni臋cia i mikrowrzodzenia 艣luz贸wki i przedsionka pochwy, grudkowat膮 wysypk臋 okolicy sromu, up艂awy: wodniste, homogenne lub serowate o kwa艣ny , rybim lub neutralnym zapachu, wykwity satelitarne i niekiedy obrz臋k sromu. 呕aden z powy偶szych objaw贸w przedmiotowych i podmiotowych nie jest swoisty dla konkretnego czynnika etiologicznego. Z tego powodu trudno jest mi si臋 jednoznacznie wypowiedzie膰 bez badania Pani i wykonania test贸w biochemicznych i mikrobiologicznych. Sugeruj臋 jednak kontakt z lekarzem. Pozdrawiam

Akcja: ForaW膮tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mog膮 pisa膰 na tym forum.