i dalej grzybica
Autor:
terkolin (IP zapami臋tane)
Data: 05 mar 2010 - 23:41:52
Witam, jestem nowa na forum, ale mam jeden z najczesciej wyst臋puj膮cych problem贸w. Trwa on juz czwarty rok (w tak nasilonej formie) i niestety nie zmniejsza si臋 jego rozmiar lecz powi臋ksza. Mam nawracaj膮ce grzybice. Nie pomagaj膮 mi juz 偶adne leki. Badanie na grzyby mia艂am, cho膰 musze przyzna膰, 偶e nie zleci艂 mi go 偶aden ginekolog (leczy艂am si臋 w tym czasie u 3, ale to dlatego, ze taka by艂a rotacja w naszym o艣rodku) tylko bardzo m膮dra i sympatyczna pani po艂o偶na. Musze powiedzie膰, ze nie mam ju偶 si艂y na walk臋 z tym chor贸bskiem. Tak wychwalane lacibios femina bior臋 regularnie od ponad roku, (wyda艂am na ten probiotyk mas臋 pieni臋dzy). Leczona by艂am ju偶: nystatyn膮, orungalem, clotrimazolem (na kt贸ry niestety jestem uczulona), gynazolem, flukonazolem, flumyconem...Nie k膮pi臋 si臋 w wannie - od 3 lat tylko prysznic, nie chodz臋 na basen, bardzo rzadko jadam s艂odycze, u偶ywam oddzielnego r臋cznika, podmywam si臋 tylko p艂ynami do higieny intymnej, cz臋艣ciej chodz臋 w sp贸dnicach ni偶 w spodniach,od trzech lat prawie nie choruj臋, tzn nie bra艂am w tym czasie antybiotyk贸w, a zazi臋biona bywam rzadko, gdy偶 jem du偶o jogurt贸w i owoc贸w i bardzo staram si臋 nie chorowa膰 bo wiem czym to grozi. Partnera mam tylko jednego - mojego m臋偶a, kt贸ry grzecznie bierze ka偶dorazowo lek wtedy gdy ja go bior臋. I co z tego? Ostatnio nie wsp贸艂偶yjemy ju偶 3 miesi膮ce, bo ja jestem stale na lekach i nic mi nie pomaga. W tym czasie najpierw leczona by艂am flumykonem i gynazolem, nast臋pnie nystatyn膮 dopochwowo i flumykonazolem doustnie, co nie przynios艂o poprawy. Nast臋pnie dosta艂am gynazol,po nim zaraz flumykon i ponownie gynazol. No i niestety w dalszym ci膮gu jestem zagrzybiona. A zapomnia艂am doda膰, 偶e bior臋 oczywi艣cie ca艂y czas lacibios femin臋 dodatkowo. Niestety zaczynam mie膰 dosy膰. Nie wiem co mam z sob膮 zrobi膰. Zaczyna mi najnormalniej w 艣wiecie brakowa膰 si艂 na walk臋 z t膮 chorob膮, a przede wszystkim by dalej 偶y膰. Mam kochanego, cierpliwego m臋偶a, ale nie czarujmy si臋 seks jest wa偶nym elementem 偶ycia ma艂zenskiego. Jak d艂ugo jest w stanie jeszcze wytrzyma膰? Czy jest kto艣 w stanie mi pom贸c???????