Idź do wÄ…tku: <---->
Akcja: ForaWÄ…tkiNowy wÄ…tekSzukajZaloguj
Problem
Autor: mw2405 (IP zapamiętane)
Data: 05 mar 2010 - 13:45:25

Mam pewien problem, prosze o odpowiedź ponieważ trochę się martwię, a mianowicie mam 31 lat, jestem w stałym związku, od 10 lat, mamy jedno dzieco i nie myślimy o następnym.Mój problem polega na tym iz od zeszłego roku od 02-2009 miewam przed miesiączką na ok 2-3 dni przed brązowe plamienia , niekiedy śa one na 1 dzień przed miesiączką a niekiedy nie ma ich wogóle , od razu następuje miesiączka .Moje miesiączki są dość nieregularne , trwaja ok 6 dni i nie należą do obfitych ,a mój cykl trwa 24-26 dni niekiedy 28 .W lipcu byłam u ginekologa który przepisał mi globulki dopochwowe Gynalgin oraz doustnie Doxycyklinę właśnie na te brązowe plamienia przed i po miesiączce ponieważ pojawiały się tez po miesiączce.Po badaniu stwierdził że wszystko jest ok , jedynym mankamentem jest nadżerka którą posiadam ale lekarz stwierdził ze nie jest tak duża żeby cos z nia robic. Kazał brac w/w leki i powiedział ze wszystko powinno po nich wrócic do normy , lecz niestety tak nie jest .Nadala mam przed miesiączka te brązowe palmienia które trwaja różnie i tak naprawdę nigdy nie wiem kiedy moge sie spodziewac miesiączki ponieważ nie wiem ile dni bedą te plamienia trwały.Bardzo mnie to męczy psychicznie i mam dyskomfort, ponieważ nie wiem czy mogę normalnie współżyc z mężem czy lepiej nie podczas tych plamień ?Proszę o pomoc i o odpowiedż co to może być i czy to coś poważnego.Czy można na to kupic jakieś lepi bez recepty .Dodam jeszcze tylko że w tym miesiącu miesiączke dostałam 01-02-2010 trwała do 06-02-2010, 12-02 pojawiła się u mnie wydzielina z krwią ale myślę zę była to połowa cyklu i że to normalne , a następnie od 22-02 miałam brązowe plamienia które trwały do miesiączki czyli do 27-02 ( i to mnie własnie martwi że na tyle przed miesiączką wystąpiły te plamienia)a od wczoraj czuję pobolewanie lekkie podbrzusza , uczucie napięcia , wzdęcia i lekkie pieczenie okolic intymnych.Bardzo martwią mnie te wszystkie objawy , proszę o poradę

Re: Problem
Autor: agnieszkag (IP zapamiętane)
Data: 08 mar 2010 - 07:54:37

Witaj,
Myślę, że powinnaś jeszcze raz wybrać się do ginekologa pieczenie i ta brązowa wydzielina mogą wskazywać na infekcję. Bez recepty możesz kupić sobie doustny probiotyk ginekologiczny LaciBs femina, który uzupełnia naturalną mikroflorę pochwy, zawiera specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego, które mają zdolnośc kolonizowania nabłonka pochwy. Jeśli dostaniesz jakieś leki od lekarza bierz LaciBios femin w trakcie leczenia i 14-20 dni po leczeniu. Pozdrawiam:)

Data: 08 mar 2010 - 09:25:02

Witam
Bardzo dziękuję za odpowiedź na mój problem trochę się uspokoiłam bo myślałam że to coś poważniejszego może być.Mam jeszcze jedno pytanie czy owulacja oraz jednorazowe plamienie owulacyjne może wystąpić w 9 dniu cyklu?Ponieważ wczoraj miałam takie brązowe upławy ale tylko raz podczas toalety parę godzin pobolewały mnie jajniki i skojarzyłam to z owulacją ale czy to nie za wcześnie w 9 dniu? Czy to po prostu ta infekcja którą najprawdopodobnoiej mam .Dodam jeszcze że wykupiłam sobie tydzień temu LaciBios femin i biorę codziennie , pieczenie ustało i wszytsko by było ok tylko wczoraj własnie ta jednorazowa wydzielina brązowego koloru.Proszę o odpowuiedż i serdecznie pozdrawiam:)

Autor: dr Tomaszewski (IP zapamiętane)
Data: 16 mar 2010 - 11:48:22

ODP dla mw2405:

Myślę, że Pani problem nie ma związku z infekcją tylko z zaburzeniami hormonalnymi Pani cyklu płciowego. sugeruję ocenę progesteronu, prolaktyny i TSH pomiędzy 20-22 dniem cyklu i wizytę u lekarza ginekologa. Jeżeli nie ma Pani organicznych przyczyn krwawienia ( nadżerka, torbiel, polip, mięśniaki), lekarz w zależności od Pani planów życiowych co do rodności zaproponuje przynajmniej 4 opcje leczenie hormonalnego o działaniu regulacyjnym. Pozdrawiam.

Data: 17 mar 2010 - 09:09:03

Bardzo dziękuję za pomoc i odpowiedzi
Pozdrawiam serdecznie

Akcja: ForaWÄ…tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.