Problem
Autor:
mw2405 (IP zapamiętane)
Data: 05 mar 2010 - 13:45:25
Mam pewien problem, prosze o odpowiedź ponieważ trochę się martwię, a mianowicie mam 31 lat, jestem w stałym związku, od 10 lat, mamy jedno dzieco i nie myślimy o następnym.Mój problem polega na tym iz od zeszłego roku od 02-2009 miewam przed miesiączką na ok 2-3 dni przed brązowe plamienia , niekiedy śa one na 1 dzień przed miesiączką a niekiedy nie ma ich wogóle , od razu następuje miesiączka .Moje miesiączki są dość nieregularne , trwaja ok 6 dni i nie należą do obfitych ,a mój cykl trwa 24-26 dni niekiedy 28 .W lipcu byłam u ginekologa który przepisał mi globulki dopochwowe Gynalgin oraz doustnie Doxycyklinę właśnie na te brązowe plamienia przed i po miesiączce ponieważ pojawiały się tez po miesiączce.Po badaniu stwierdził że wszystko jest ok , jedynym mankamentem jest nadżerka którą posiadam ale lekarz stwierdził ze nie jest tak duża żeby cos z nia robic. Kazał brac w/w leki i powiedział ze wszystko powinno po nich wrócic do normy , lecz niestety tak nie jest .Nadala mam przed miesiączka te brązowe palmienia które trwaja różnie i tak naprawdę nigdy nie wiem kiedy moge sie spodziewac miesiączki ponieważ nie wiem ile dni bedą te plamienia trwały.Bardzo mnie to męczy psychicznie i mam dyskomfort, ponieważ nie wiem czy mogę normalnie współżyc z mężem czy lepiej nie podczas tych plamień ?Proszę o pomoc i o odpowiedż co to może być i czy to coś poważnego.Czy można na to kupic jakieś lepi bez recepty .Dodam jeszcze tylko że w tym miesiącu miesiączke dostałam 01-02-2010 trwała do 06-02-2010, 12-02 pojawiła się u mnie wydzielina z krwią ale myślę zę była to połowa cyklu i że to normalne , a następnie od 22-02 miałam brązowe plamienia które trwały do miesiączki czyli do 27-02 ( i to mnie własnie martwi że na tyle przed miesiączką wystąpiły te plamienia)a od wczoraj czuję pobolewanie lekkie podbrzusza , uczucie napięcia , wzdęcia i lekkie pieczenie okolic intymnych.Bardzo martwią mnie te wszystkie objawy , proszę o poradę