Idź do wÄ…tku: <---->
Akcja: ForaWÄ…tkiNowy wÄ…tekSzukajZaloguj
brązowe upławy
Autor: osmiorniczka8 (IP zapamiętane)
Data: 24 lut 2010 - 22:57:11

Mam 27 lat jestem normalnie zbudowana osobą, moj cykl trwa ok 30-32 dni, nie biore tabletek antykoncepcyjnych od 3 lat, 9 dni temu pojawil sie brazowy sluz(uplawy)...pomyslalam w pierwszy dzien ze okres zaczal sie tydzien wczesniej niz powinien, ale okres taki jak zwykle sie nie pojawil wcale, poki co, a te uplawy jak juz wczesniej wspomnialam trwaja juz 9 dni, kiedy sie podcieram na papierze widac jakby krew, ale na wkladce wyglada to jak brazowe uplawy, co to moze byc, szczerze mowiac zaczynam juz byc troche tym przerazona, dodam ze robilam test ciążowy 2 razy w odstepie 5 dni wyszedł negatywny. POMOCY :-(

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2010-02-24 22:58 przez osmiorniczka8.

Re: brązowe upławy
Autor: kasia123 (IP zapamiętane)
Data: 25 lut 2010 - 08:48:44

Witam,
Myślę, ze powinnaś zgłosić sie z tym problemem do ginekologa. Nawet jeśli to miesiączka to i tak trwa już zbyt długo.

Data: 25 lut 2010 - 19:49:54

hmm tak sobie posiedziałam i poczytalam na internecie, ostatnią miesiaczke mialam baardzo bolesna bylam akurat w pracy, nie bylam w stanie ustac na nogach musialam koniecznie wziasc tabletki przeciwbolowe, bylo mi az niedobrze z tego bolu...krwawienie bylo moze nieco obfitsze niz zwykle ale nieznacznie...zastanawialam sie czy moglo to byc poronienie...czego konsekwencja sa terazniejsze "uplawy" ??

Autor: dr Tomaszewski (IP zapamiętane)
Data: 08 mar 2010 - 09:40:53

ODP dla osmiorniczka8 :

Proszę się nie niepokoić. Myślę, że miała Pani epizod zaburzeń miesiączkowania na tle cyklu bezjajeczkowego lub niewydolności luteinowej ciałka żółtego. Pojedynczy epizod nie wymaga działania. Jeżeli sytuacja się powtórzy sugeruję wizytę u lekarza, który wykluczy organiczną przyczynę krwawienia z dróg rodnych i zaleci Pani hormonalną diagnostykę cyklu. Pozdrawiam

Data: 11 mar 2010 - 00:18:23

Dziękuje za odpowiedzi

Akcja: ForaWÄ…tkiSzukajZaloguj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.