Re: Brązowe upławy
Autor:
Aga.87 (IP zapamiętane)
Data: 24 cze 2010 - 11:19:58
witam,
Panie Dorktorze bardzo prosze o wyrazenie opinii.
Mam 23 lata, waze 68 kg, miesiaczkuje od 7 lat, moje cykle sa nieregularne od 30 do 55 dni, bardzo bolesne, bardzo obfite w drugim i trzecim dniu krwwienia miesiaczkowego,ktore trwa do 7 dni. czesto krawienie jest poprzedzone brunatna wydzielina. bylam leczona przez roznych lekarzy ginekologow i endokrynologow przez okolo 4 lata-poczawszy od luteina, wywolywanie miesiaczek i tabletki antykoncepcyjne. Bralam je przez pol roku z 3 miesieczna przerwa, ostatni raz przez rok. Ze wzgledu na poczatki depresji, okropne zmiany nastrojow i bole glowy, zaprzestalam leczenia. Od tego czasu mialam 3 cykle miesiaczkowe o dlugosciach : 32, 37 i 39 dni, tak jak w popzednich wypadkach przedluzajace sie o kilka dni cykle, najprawdopodobniej znowu prowadzace do ogromnie dlugich cykli. Tarczyca zwiekszyla swoja objetosc 1cm szescienny w ciagu 1 roku, , zarzywam jodid200 1 tabl dziennie od roku, badania hormonalne robione co roku, glownie tylko prog i prol, nie pamietam niestety wynikow, cos bylo lekko podwyzszone lub obnizone, tak czy siak wszyscy lekarze proponowali leczenie tabletkami antykoncepcyjnymi. rok temu zostaly mi przypisane zelazoa tabletkach , ze wzgledu na powracajaca anemie, po czym zastrzyki zelaza, po ktorym wyladowalam na pogotowiu z kroplowka-mialam swedzace bable na calym ciele jak po ukaszeniu komara i zawroty glowy, zaprzestalam zastrzykow, a po miesiacu bralam zelazo ale tylko w okresie krwawienia miesiaczkowego. Nigdy nie bylam alergikiem, nie choruje na zadne powazne choroby, w ciagu ostatniego roku mialam dwie infekcje grzybiczne, nie wiem co jeszcze moze byc istotne, jestem bardzo wysoka osoba, nosze okulary minusy, niskie cisnienie. 2 lata temu ostatnie usg dopochwowe i wymazy itp, jeden jajnik lekko wiekszy od drugiego, co ponoc jest normalne, reszta w normie.
bardzo prosze o opinie.pozdrawiam